Az utolsó vágy
Az ablak alatt áll
Túlélte az éjszakát,
Az utolsó vágy
Egy cigarettára gyújt
És egy pocsolyában
Megnézi magát...


Keressé'

2011. április 7., csütörtök

az ajtó mögött nem néztem

Holnap haza visz a vonat. A kis piros,egy vagonos. Még kétszer-háromszor. (plusz néhány érettségi -előkészítős bejövetel) Megint egy afgán menekültként fogok kinézni a túrazsákkal, laptoppal, kisebb táskával. De legalább hozhatom vissza a sarumat, és a rövidebb ruhákat. Szombaton barátnő születésnapi bulijára vagyok hivatalos, Apa kedves volt, eljön értem éjszaka, hogy ne aludjak el a vonaton,vagy ne dugjanak be egy cementes zsákba. Várom. Vasárnap viszont komoly tanulásra vagyok ítélve, bár lakat (még) nincs a szobán. Ez a hét tényleg getés-gatás volt, csak a szünetekben éltem kicsit. Hálát adok a Magasságosnak, hogy létezik a kávé, mint olyan. Ja! Tejszínhab. "Te kávét iszol habbal, vagy habot eszel kávéval?" Amihez kedvem van, kérlek! Amihez kedvem van. Tavasz van, kedvem van. Nap van, kedvem van. Csütörtök van, holnap péntek van, kedvem van. Mosoly van, kedvem van. Kedvebb kedvem van. Értelem,bazzeg,értelem. Az ajtó mögé még nem néztem be. Pedig esedékes. Sőt, fölfelé is többször kéne tekingetnem. Délután megint a koli előtt próbáltam lelkesen készülni az érettségire (te átok,te rettegett,te!), közben megbeszéltük a szerenádos dalokat is. Lesz benne egy-két számomra lelket megmelengetős dal is. (közben lekapcsolták a retkes áramot a retkes kollégiumban,el kell pakolnom a laptopot és be kell bújni a "pihe-puha" ágyikóba,elmormolni egy imát,hálát adni a Jézuskának, hogy itt alhatok, holnap kezdeni kell előről,mindent. Mer' ennyi ez.)-Látod, Kitty? A semmiről is igen hosszasan lehet döngicsélni. Tessék akkor döngicsélni! Terjeszd az Igét, ki kell írni... Bár,a semmi tartalmú bejegyzések minőségéről most szó ne essék.

2 megjegyzés:

  1. Látom. Örülök. A minőség errefelé nem fontos, minden csak szokás kérdése. Én fogékony vagyok a minőségre, de ha nincs, akkor is megtalálom, ha akarom. (Ha kedvem van hozzá. :))
    Látom.
    "Öljem meg magam, vagy igyak egy kávét?" Azért remélem, nyáron te is többet tudsz majd aludni, mint amennyi kávét kell majd magadba adagolnod. Mert már az is itt van mindjárt. Addig pedig meghalunk néhányszor, de utána talpra állunk, minőséggel, látványosan.
    Látom. ^.^

    VálaszTörlés
  2. Csakis minőséggel,anélkül értelme nincs.:)
    Nyár?Hö.Otthon alig leszek,pezseg-pezseg,már érzem a bőrőm alatt, a hajam végén.
    Ölelj meg,és igyál kávét!

    VálaszTörlés