Az utolsó vágy
Az ablak alatt áll
Túlélte az éjszakát,
Az utolsó vágy
Egy cigarettára gyújt
És egy pocsolyában
Megnézi magát...


Keressé'

2010. május 4., kedd

Velem van az óceán és a tengerpart

Röviden,tömören,először. : ISTENI.
Akkor menjünk sorban.
Péntek este,hosszas harcok után elengedték az osztályunkat a Fivérek koncertre,a Gödörbe.
Kilenctől egészen éjfélig nyomtuk a denszt,ki így,ki úgy.Inni nem ittunk,az ukáz szerint egy kortyot sem lehetett.Szerintem élvezhető volt így is.
(júúúúliaóóójjúúúlia)

Másnap hatkor csörgött az telefon(ájmjorz),készülődtünk,hétre jött értünk a busz,indultunk Erdélybe.
Viszonylag pontosan sikerült felcihelődni a buszra,izzítani a hangulatot.
Román idő szerint(egy óra eltolódás)11-re értünk oda(vagyis itthon csak tíz óra volt).
Megnéztük az Arany János Múzeumot ,Nagyszalontán.Négy emeletnyi magasságban régi könyvek,okmányok,bútorok,festmények ésatöbbi.A magam részéről szívesen hazahoztam volna egy kis olvasnivalót,volt néhány,számomra igen érdekes könyv.http://www.welcometoromania.ro/DN79/DN79_Salonta_Turnul_m.htm

Rövid pihenő Király-hágón,kis kávé,ezaz.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap

Utána Csucsa(te csoda...)
Bemehettünk a kastély kertjébe,egy kevés belépődíjért végigvezettek minket egy nóném román költő lakásán,pedig mi igazán Adyékra lettünk volna kíváncsiak.Mindegy,ez is nézhető volt.Sétáltunk,lemásztunk a Sebes-Köröshöz is,Mészivel meghódítottuk a csúcsokat,én természetesen belehuppantam a vízbe,sebaj,meleg van,megszárad.http://www.welcometoromania.ro/E60_Oradea_Cluj/E60_Oradea_Cluj_Ciucea_m.htm

Megérkeztünk Kalotaszentkirályrahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Kalotaszentkir%C3%A1ly, a szállásra.
Elosztottak minket,volt aki családnál,volt aki A Püspök Panzióban lakott.http://www.erdelyiturizmus.hu/?action=entitasReszletes&id=3275&entitasTipusId=1
Lepakoltunk,kicsit sétáltunk a faluban,elmentünk boltba,és egyik ámulatunkból a másikba zuhantunk.Meseszép,csöndes falu,amolyan Béke-szigete.
Vacsora(valamilyen savanyú leves;töltött káposzta;fánk),majd Barni segítségével beüzemeltük a hangfalakat és táncoltunk,ittunk,beszélgettünk.Készültek halomra képek,home-videók(utóbbiért riszpekt Mészinek),hangfelvételek.
"Ezt ne!Töröld ki!Fel ne merészeld rakni valahovááá!"

Szuszu Bácsi korán ágybazavart mindenkit,mondván,hogy a másnap hosszú lesz.Majdnem mindenki kinevette,ugyan,csak egy kis túra lesz.(Tordai hasadék;sóbánya egyébként)http://www.meno.ro/nagyvilaginok/hir=860
Utólag nem ezt mondtuk...:)
Szerencsére most is majdnem pontosan tudtunk indulni,bár a bányában csúsztunk kicsit,4-5 kevésbé szerencsés ember elveszett,rossz kapun jöttek ki,konkrétan egy faluban lyukadtak ki.
Végül mindenki szerencsésen megérkezett,eltaláltunk a hasadékhoz is.Kis verseny dombra fel-le,majd bevetettük magunkat a természet lágy ölébe. Volt lánykérés,röhögés,"nagyonpisilnemkell;forduljunk vissza;álljcipőfűző!",meg amit szeretnénk.Nem mentünk végig(illetve néhányan de),egy kis patakban való fürdőzés után megfordultunk.Én élelem után kajtattam,végül egy tál sültkrumpli mellett voksoltam,Axellel(a francia lektor)együtt.Eszter volt aranyos: " Réka,gondolkoztál már azon,hogyErdélyben angolul beszélgetsz egy francia lektorral?!" (Jó kis gyakorlás volt,három napig angolul,nem mondom.Bár nagyon élveztem,tényleg.)
Holtfáradtan visszamásztunk-csúsztunk a buszhoz,hajrá-irány Kolozsvár;Házsongárdi temető
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zsong%C3%A1rdi_temet%C5%91; Mátyás szülőháza.
Maga a város hagyott némi kívánnivalót,de nem panaszkodom.A temető egyszerűen szép.Tényleg,csönd van,belépsz,már nem hallod az autókat,nem hallod a külvilágot.Szívesen maradtam volna még,bóklászni.(huh,kicsit furcsán hangzik)
Tavasz a Házsongárdi temetőben

Kaptunk egy kevés szabad rohangálást,mi Axellel igazán nem akartunk sokat,csak egy vécét.Nagy nehezen sikerült találni,futás vissza a buszhoz.
Körösfő http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6r%C3%B6sf%C5%91 - vásárlás.
Megint személyes megjegyzés: piac volt a faluban,örültünk,tudunk valami igazierdélyit vásárolni az otthoniaknak.Hát...(jó,tudom)...ha a műanyag pikácsu és a gumilabda annak számít,akkor én kérek elnézést.Jó,persze,volt más is,de ezen nagyon elcsodálkoztam.
Végül irány vissza a szállásra.
Alaposan kimerültünk,vártuk a vacsit.Most sem csalódtunk a kajában.A reggelik is hasonlóan jók voltak.
Estére volt betervezve az igazi parti,a vártnál kisebbre sikerült,de nem volt rossz..Sőt.
Játszottunk,ittunk,beszélgettünk.
- köszönöm-

Alvás,harmadnapi program Nagyvárad;Bélesi tó http://www.welcometoromania.ro/E60_Oradea_Cluj/E60_Oradea_Cluj_Lacul_Fantanele_m.htm
volt,bóklászás,vásárlás.(számting krézi)Meglátogattuk Ady kedvenc cukrászdáját,ittunk egy feketét. Rohantunk egyet (Ady) szobráig,fényképésatöbbi.
"Valaki üljön már rá a hátára,hogy ne rohanjunk ennyire!" :)
Buszra fel,rövid megálló Király-hágón,határ,pihenő,majd fél nyolc körül érkeztünk meg Szentesre.

A buszon hihetetlen volt a hangulat,énekeltünk,összeettünk mindent,amit csak hozott a másik,sipítottunk megállásért,ésatöbbi.

Szerintem mindenki jól érezte magát(úfigyeld,sablonszöveg),Erdély pedig felejthetetlen.Megfogadtam,hogy még visszamegyek.Remélem nem csak egyszer.

Az osztályunk szerintem még jobban összekovácsolódott,sok újat tudtunk meg másikról,sok régi konfliktust rendeztünk le.
Szeretnék egy kicsit az ottani (élet)érzésekről beszélni,úgy általában,de igazán nem tudok.
Azt meg kellett élni,hogy Regő éjjel bejön a szobába,mert szegénykém nem talál haza(vigyázat,meredek a lépcső,főleg spiccesen),hogy Axel magyar nyelvtörőket mondogat(feketebikapata)hogy igenis horkolnak felettünk,hogy piszkosul erős az erdélyi pálinka,hogy jó a levegő a sóbányában,hogy harmincvalahány ember egyszerre mosolyog,lélegzik,hogy este el kell fogni néhány cserebogarat,mert csiklandozza a tenyeredet,hogy beszélgetni kell/lehet,hogy kurvulós képeket muszáj csinálni,hogy jól kell lenni.


Köszi!(dizni)
Képek majd lesznek!
Csókolom,
Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése